Reservebril naast je contactlenzen

Reservebril naast contactlenzen

Contactlensdragers realiseren het soms niet, maar een goede reservebril is echt noodzakelijk om te hebben. In sommige landen is het zelfs verplicht om een reservebril bij je te hebben in de auto.

Er zijn veel redenen waarom een extra bril bij je contactlenzen belangrijk is. Alleen al omdat je soms een bril op moet en je gewoon (tijdelijk) geen contactlenzen kunt dragen.

Geen contactlenzen dragen met ontstoken ogen

Zijn de ogen ontstoken, al is het maar heel licht, dan is het advies om de reservebril op te zetten. Deze bril moet gedragen worden tot enkele dagen nadat de ogen zijn hersteld van de ontsteking. De contactlenzen dienen ook bijzonder goed gereinigd te worden nadat de ogen zijn ontstoken. De kans bestaat dat het oog opnieuw geïnfecteerd raakt. Neem contact op met de oogzorgspecialist voor advies voor de schoonmaak in jouw specifieke geval. Dit verschilt namelijk per soort ontsteking, type contactlens en soort contactlensvloeistof. Denk ook aan het intensief reinigen van de contactlenshouder. Deze kan namelijk ook geïnfecteerd zijn. Beter is nog om deze te vervangen.

’s Avonds geen contactlenzen maar een bril

Vroeger was het standaard dat de contactlenzen maar een aantal uren per dag gedragen konden worden. Tegenwoordig kan dit al bijna de hele dag. Dit gaat niet voor iedereen op. Merk je ’s avonds dat de ogen wat geïrriteerd raken, dan is het verstandig om de contactlenzen uit te doen en een reservebril op te zetten. De ogen komen dan goed tot rust.

Erg droge lucht en lage temperaturen

Is de lucht erg droog dan kunnen de ogen geïrriteerd raken. De droge lucht kan veroorzaakt worden door lage temperaturen, maar ook door klimaatbeheersing en airconditioning in gebouwen en auto’s. Merk je dat je hier last van hebt, verwijder dan de contactlenzen en ga de reservebril dragen. Werk je veel in een ruimte met airconditioning/klimaatbeheersing, neem dan contact op met je oogzorgspecialist. Mogelijk is er een ander type contactlens beter geschikt in jouw situatie.

Rokerige omgeving kan invloed hebben op contactlenzen

Sinds de invoering van het rookverbod komt dit probleem telkens minder voor. Is bij voorbaat al duidelijk dat je in een ruimte komt waar veel gerookt wordt, dan is het verstandig om je bril op te zetten in plaats van het dragen van contactlenzen.

Reservebril moet de juiste sterkte hebben

Veel contactlensdragers hebben wel een reservebril, maar deze is hopeloos verouderd. De sterkte van de contactlenzen is in de loop van de jaren veranderd, maar in de bril zit nog steeds dezelfde sterkte van jaren geleden. Bespreek dit met je oogzorgprofessional. Vaak heeft deze wel een mooie oplossing, specifiek bedoeld voor reservebrillen.
Is je reservebril zo hopeloos verouderd dat jij je voor gek voelt lopen als je deze ineens verplicht een tijdje moet dragen? Zorg er voor dat je reservebril toch nog bij je staat. Ook daarin kan jouw oogzorgprofessional je adviseren.

De reservebril hoeft helemaal geen reservebril te zijn

Het is ook leuk om een bril te dragen. Draag jij altijd contactlenzen, dan is het leuk om dit af te wisselen met een bril: je zal er zeker door opgemerkt worden.

Reservebril in de auto in Nederland

Wat veel mensen niet weten is dat er een dringend advies is om een reservebril te hebben in de auto als je contactlenzen of een bril draagt. Ook in andere landen zijn deze (dwingende) adviezen en soms een verplichting waar handhaving op mogelijk is (incl. boetes). Lees er meer over op reservebril mee op vakantie.

Veel mensen realiseren zich niet dat een reservebril naast je contactlenzen een echte noodzaak is. Het is zo vanzelfsprekend om dagelijks je lenzen in te doen. Toch zijn er situaties waarbij je ineens geen contactlenzen kunt of mag dragen en de reservebril een noodzaak is.

Reservebril bij een oogzorgprofessional in de buurt

Bij onderstaande oogzorgprofessionals kun je prima advies inwinnen over een reservebril naast je contactlenzen. Voldoet de sterkte nog van je bril? Wil je eens kijken wat nog meer mogelijkheden zijn?

Maak online een afspraak voor een oogmeting bij een Pearle vestiging bij jou in de buurt !

      Geef als eerste een reactie

      Geef een reactie

      Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.