Lekker zwemmen met je contactlenzen

zwemmen met contactlenzen

Even een frisse duik in zee of meer, je knapt er zo van op. Toch zul je er een beetje mee moeten oppassen als je contactlenzen draagt.

Ook al is het geen groene smurrie, het blijft oppassen

Niemand springt zomaar in het water als er smurrie drijft of als het water stinkt, zoals bijvoorbeeld bij blauwalg. Maar wat nu als het water zo prachtig schoon lijkt? Ook dan moet je oppassen.

In water zitten bacteriën. De meesten ervan zullen niet direct gevaarlijk zijn als ze in lage concentraties aanwezig zijn. Heb je nu een wondje, dan kan zo’n bacterie wel in je huid/lichaam komen en daar voor problemen gaan zorgen. Denk bijvoorbeeld aan overgeven of diarree.

Bij ogen is dan niet anders. En juist contactlensdragers moeten extra bewust zijn van mogelijke problemen.

Als lensdrager moet je extra opletten

De bacteriën die in het water leven, kunnen tijdens het zwemmen je oog bereiken. Normaal gesproken is dat geen probleem. Door het knipperen worden deze wel weer verwijderd. Echter heb je een wondje aan je oog, al is het nog zo klein dat je het zelf niet voelt, dan kan het wel een probleem worden. Zeker als je contactlenzen draagt.

De bacterie gaat lekker onder de contactlens broeien en vermenigvuldigt zich en doet zich te goed aan het oog: een oogontsteking is ontwikkeld.

Mocht jou dit nu gebeuren, haal direct de contactlenzen uit je ogen en zorg dat je bij een goede oogzorgspecialist komt. Maak ook direct duidelijk wat er aan de hand is en laat je niet afschepen met een afspraak voor over een paar dagen. Er zal direct ingegrepen moeten worden.

Zwemmen zonder contactlenzen

Om de kans op een oogontsteking door zwemwater klein te houden, kun je het beste zwemmen zonder contactlenzen. Wil je dat niet dan kun je eventueel als extra bescherming van je ogen een zwembril dragen.

Voor een oogzorgspecialist bij jou in de buurt

Afspraak maken voor een contactlenscontrole of een oogmeting?

Maak nu een afspraak bij een winkel bij u in de buurt voor een goede oogmeting of een contactlenscontrole. Ook als u de contactlenzen online heeft gekocht!

Maak online een afspraak voor een oogmeting bij een Pearle vestiging bij jou in de buurt !

      Geef als eerste een reactie

      Geef een reactie

      Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.