Contactlenzenvloeistof op vakantie en in het vliegtuig

contactlenzenvloeistof in vliegtuig

Heerlijk is het om op vakantie te gaan. Maar wat als je contactlenzen draagt en met het vliegtuig gaat? Er zijn een paar zaken waar je op moet letten als je op vakantie gaat.

Vloeistof in het vliegtuig

In het vliegtuig mag je maar een kleine flacon vloeistof meenemen. Veel mensen hebben alleen grote flacons en die mogen niet mee. Sommige drogisterijen adverteren met lege reisflessen die je zelf kunt vullen en kunt meenemen in het vliegtuig. Doe dit niet! Deze zijn niet steriel.
De vloeistoffabrikanten zijn aan zeer strenge regels gebonden voor wat betreft hun producten. Zo moet niet alleen de vloeistof goedgekeurd zijn, maar ook de flacon en daarnaast ook nog eens de combinatie van vloeistof en flacon. Deze twee kunnen op elkaar reageren en dan is de werking van de vloeistof niet meer gegarandeerd.

De conservering van de vloeistof verminderd of verdwijnt soms helemaal zodra de vloeistof de flacon via het spuitmondje verlaat. Het is dus wel te begrijpen dat overhevelen in een ander flesje geen goed idee is. Je brengt dan eigenlijk de gezondheid van je ogen in gevaar.

Kleine reisflesjes

Er is een oplossing. Bijna ieder merk contactlensvloeistoffen is ook verkrijgbaar in kleine flacons. Deze zijn bedoeld voor mensen die leren omgaan met contactlenzen, maar ook voor op reis. Deze flesjes bevatten 100 ml of minder, waardoor je ze mee op reis mag nemen in de cabine van het vliegtuig. Deze kleine flesjes contactlenzenvloeistof kun je gewoon bij de optiekzaak kopen.

Temperatuur en zonlicht

Als je op vakantie gaat, let dan goed op de temperatuur. Hou als regel aan dat vloeistof op een koele plek uit het zonlicht wordt gehouden. Zo blijft de vloeistof zo lang mogelijk goed. Sluit de fles na gebruik! Dit laatste moet je ook gewoon thuis doen, alles om ervoor te zorgen dat de vloeistof niet bederft.

Daglenzen

Gebruik je nu weeklenzen, maandlenzen, 3-maandenlenzen of harde contactlenzen en wil je geen vloeistof meenemen? Overleg dan met jouw contactlensspecialist of je tijdens de vakantie daglenzen kunt gebruiken. Soms is het even inleveren op gezichtscherpte of comfort als je nu hele speciale lenzen draagt.

Dichtstbijzijnde oogzorgspecialist

Maak online een afspraak voor een oogmeting bij een Pearle vestiging bij jou in de buurt !

      Geef als eerste een reactie

      Geef een reactie

      Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.