Contactlenzenvloeistof koel bewaren

Contactlenzenvloeistof koel bewaren

Heerlijk die vakanties in een lekker warm land. Af en toe een duik in het water of een verfrissend drankje, wie wil dat nu niet? Maar denk je ook na over je contactlenzenvloeistof? Die is namelijk niet zo goed bestand tegen warme.

Contactlenzenvloeistof op kamertemperatuur bewaren

Het beste kun je contactlenzenvloeistoffen op kamertemperatuur bewaren en op een beschutte plek. Dus niet in direct zonlicht. Maar ook niet in de koelkast. Een goede plek is bijvoorbeeld in een badkamer- of keukenkastje.

Bacteriegroei in lenzenvloeistof

Bij een warme temperatuur is er kans op bacteriegroei en kan de contactlenzenvloeistof niet meer gebruikt worden. Heeft je lenzenvloeistof een tijdje te warm gestaan, neem dan geen risico en gooi het weg.

Reisflesjes contactlenzenvloeistof

Neem op vakantie gewoon een reisflesje contactlenzenvloeistof mee. Veel merken hebben een kleine verpakking speciaal voor dit doel. Meestal met een inhoud die genoeg is voor 2 weken. Ga je langer weg? Neem dan bijvoorbeeld 2 reisflesjes mee en bewaar ze op kamertemperatuur.
De reisflesjes zijn ook handig om mee te nemen in het vliegtuig.

Reisflacons kun je kopen bij de oogzorgspecialist bij jou in de buurt.

Contactlenzenvloeistof snel te warm in de auto

Ga je lekker met de auto op pad, denk dan ook na over je contactlenzenvloeistoffen. In een geparkeerde auto wordt het al snel meer dan 40 graden Celsius. Het beste kun je de vloeistoffen dan ook meenemen als je de auto verlaat. Als alternatief kun je de vloeistoffen ook tussen je kleding bewaren. De kleding werkt dan als een isolatielaag, waardoor je contactlenzenvloeistoffen beter beschermd zijn tegen de hoge temperaturen. Echter dit is maar van tijdelijke aard.

Daglenzen als alternatief

Vind je het allemaal maar gedoe met die vloeistoffen op vakantie. Dan kun je ook nog kiezen voor daglenzen. Iedere dag een schone, verse lens zonder al dat schoonmaken. Een extra voordeel: je hebt altijd reserve lenzen bij de hand.

Net als voor de contactlenzenvloeistoffen geldt voor de contactlenzen dat deze op kamertemperatuur bewaard moeten worden.

Reisflacons en daglenzen haal je bij je oogzorgspecialist. Deze kan je nog meer tips geven op gebied van oogzorg voor jou specifieke vakantiebestemming.

Dichtstbijzijnde oogzorgspecialist

Afspraak maken voor een contactlenscontrole of een oogmeting?

Maak nu een afspraak bij een winkel bij u in de buurt voor een goede oogmeting of een contactlenscontrole. Ook als u de contactlenzen online heeft gekocht!

Maak online een afspraak voor een oogmeting bij een Pearle vestiging bij jou in de buurt !

      Geef als eerste een reactie

      Geef een reactie

      Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.